Praktisch

Locatie en regio huisbezoeken

U bent welkom op de praktijk (groepspraktijk Varkensstraatje) in het centrum van Mechelen, vlakbij de Veemarkt. De praktijk is vlot te bereiken met het openbaar vervoer (bushalte Veemarkt, station Mechelen-Nekkerspoel) en met de auto (ondergrondse parking Veemarkt).
Adres: groepspraktijk varkensstraatje, Varkensstraat 11 b003, 2800 Mechelen

regio's huisbezoek logopedie: Muizen, Mechelen, Zemst, Bonheiden, Hever, Rijmenam, Hofstade, Sint-Katelijne-Waver

Wanneer u wegens omstandigheden een huisbezoek wenst, kom ik aan huis in Mechelen, Muizen, Bonheiden, Rijmenam, Hever, Boortmeerbeek, Schiplaken, Haacht, Zemst, Hofstade en indien nodig Keerbergen

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn geldig vanaf 01/04/2024. De praktijk is geconventioneerd. In onderstaande officiële tabel staan de tarieven vermeld.

Voor huisbezoeken wordt bijkomend een forfaitair bedrag van €5 per huisbezoek aangerekend om de tijds- en vervoersonkosten te dekken.

In bepaalde gevallen (na hospitalisatie, in het kader van een zware ziekte) kan u via uw hospitalisatieverzekering het remgeld en/of de forfait voor het huisbezoek terugkrijgen. Hiervoor contacteert u best uw verzekeraar.

Heeft u recht op terugbetaling?

Vooraleer logopedische therapie kan worden opgestart, dient een voorschrift voor logopedisch bilan (onderzoek) te worden opgemaakt door uw huisarts of arts-specialist.

Er volgt dan een logopedisch onderzoek waarvan een verslag wordt opgemaakt t.a.v. uw huisarts/arts-specialist en de mutualiteit.

Indien er een voorschrift voor logopedische therapie volgt, opgemaakt door een arts-specialist, breng ik uw dossier binnen bij de mutualiteit. Indien er een goedkeuring volgt, kan therapie worden opgestart.

Het kan zijn dat u geen recht heeft op een officiële terugbetaling van het RIZIV. In dat geval kan u bij uw mutualiteit terecht voor een beperkte terugbetaling. Deze zit vervat in de aanvullende verzekering en elke mutualiteit heeft een ander aanbod. Moest dit het geval zijn, geef ik u uiteraard de juiste informatie.