Praktisch

Locatie en regio huisbezoeken

U bent welkom op de praktijk (groepspraktijk Varkensstraatje) in het centrum van Mechelen, vlakbij de Veemarkt. De praktijk is vlot te bereiken met het openbaar vervoer (bushalte Veemarkt, station Mechelen-Nekkerspoel) en met de auto (ondergrondse parking Veemarkt).
Adres: groepspraktijk varkensstraatje, Varkensstraat 11 b003, 2800 Mechelen

Huisbezoeken-logopedie-in-Mechelen-Rumst-Sint-Katelijne-waver-Bonheiden-Muizen-Hever-Schiplaken-Hofstade-Zemst

Wanneer u wegens omstandigheden een huisbezoek wenst, kom ik aan huis in Mechelen, Muizen, Bonheiden, Hever, Schiplaken, Zemst, Hofstade, Sint-Katelijne-Waver en Rumst
Indien u dringend op zoek bent naar een logopedist net buiten deze regio, kan u ook contact opnemen. We bekijken samen de haalbaarheid. Indien dit niet lukt, verwijs ik u door naar een collega (neuro)logopedist.

Tarieven

Ik ben geconventioneerd. Dit wil zeggen dat ik de officiële tarieven toepas, bepaald door het RIZIV. Onderstaande tarieven zijn geldig vanaf 1/11/2020. Indien u recht heeft op verhoogde tegemoetkoming, kan u mij contacteren voor meer informatie, of kan u terecht op de website van het RIZIV (www.riziv.be).

HonorariumTerugbetaling
Remgeld (eigen aandeel)
Logopedisch bilan
(per 30 min.)
€ 32,83€ 25,33€ 7,50
Evolutiebilan (1x)€ 46,80€ 35,80€ 11,00
Therapiesessie 30 min.€ 28,04€ 22,54€ 5,50
Therapiesessie 60 min. € 56,32€ 45,32€ 11,00

Voor huisbezoeken wordt bijkomend een forfaitair bedrag per huisbezoek aangerekend om de tijds- en vervoersonkosten te dekken.

In bepaalde gevallen (na hospitalisatie, in het kader van een zware ziekte) kan u via uw hospitalisatieverzekering het remgeld en/of de forfait voor het huisbezoek terugkrijgen. Hiervoor contacteert u best uw verzekeraar.

Heeft u recht op terugbetaling?

Vooraleer logopedische therapie kan worden opgestart, dient een voorschrift voor logopedisch bilan (onderzoek) te worden opgemaakt door uw huisarts of arts-specialist.

Er volgt dan een logopedisch onderzoek waarvan een verslag wordt opgemaakt t.a.v. uw huisarts/arts-specialist en de mutualiteit.

Indien er een voorschrift voor logopedische therapie volgt, opgemaakt door een arts-specialist, breng ik uw dossier binnen bij de mutualiteit. Indien er een goedkeuring volgt, kan therapie worden opgestart.

Het kan zijn dat u geen recht heeft op een officiële terugbetaling van het RIZIV. In dat geval kan u bij uw mutualiteit terecht voor een beperkte terugbetaling. Deze zit vervat in de aanvullende verzekering en elke mutualiteit heeft een ander aanbod. Moest dit het geval zijn, geef ik u uiteraard de juiste informatie.