Praktisch

Locatie en regio huisbezoeken

U bent welkom op de praktijk (groepspraktijk Varkensstraatje) in het centrum van Mechelen, vlakbij de Veemarkt. De praktijk is vlot te bereiken met het openbaar vervoer (bushalte Veemarkt) en met de auto (ondergrondse parking Veemarkt).
Adres: groepspraktijk varkensstraatje, Varkensstraat 11 b003, 2800 Mechelen

Wanneer u wegens omstandigheden een huisbezoek wenst, kom ik aan huis in MechelenDuffel, Sint-Katelijne-Waver en Rumst
Indien u dringend op zoek bent naar een logopedist net buiten deze regio, kan u gerust ook contact opnemen. We bekijken samen de haalbaarheid. Indien dit niet lukt, verwijs ik u door naar een collega (neuro)logopedist.

Tarieven

Ik ben geconventioneerd. Dit wil zeggen dat ik de officiële tarieven toepas, bepaald door het RIZIV. Onderstaande tarieven zijn geldig vanaf 1/1/2019. Indien u recht heeft op verhoogde tegemoetkoming, kan u mij contacteren voor meer informatie, of kan u terecht op de website van het RIZIV (www.riziv.be).

HonorariumTerugbetaling
Remgeld (eigen aandeel)
Logopedisch bilan
(per 30 min.)
€ 32,20€ 24,70€ 7,50
Evolutiebilan (1x)€ 45,90€ 34,90€ 11,00
Therapiesessie 30 min.€ 23,60€ 18,10€ 5,50
Therapiesessie 60 min. € 47,40€ 36,40€ 11,00

Voor huisbezoeken wordt bijkomend een forfaitair bedrag per huisbezoek aangerekend om de tijds- en vervoersonkosten te dekken.

In bepaalde gevallen (na hospitalisatie, in het kader van een zware ziekte) kan u via uw hospitalisatieverzekering het remgeld en/of de forfait voor het huisbezoek terugkrijgen. Hiervoor contacteert u best uw verzekeraar.

Heeft u recht op terugbetaling?

Vooraleer logopedische therapie kan worden opgestart, dient een voorschrift voor logopedisch bilan te worden opgemaakt door uw huisarts of arts-specialist.

Er volgt dan een logopedisch onderzoek waarvan een verslag wordt opgemaakt t.a.v. uw huisarts/arts-specialist en de mutualiteit.

Indien er een voorschrift voor logopedische therapie volgt, opgemaakt door een arts-specialist, kan uw dossier worden binnengebracht bij de mutualiteit. Indien er een goedkeuring volgt, kan therapie worden opgestart.